Bitcoin blijft stabiel, cardano en solana schieten verder omhoog

Louise de Graaf


De bitcoin (BTC) koers zit vol leven sinds het einde van de vorige maand. Op het moment van schrijven bevind de koers op Bitvavo zich op $43.700, een kleine stijging van ongeveer 1% ten opzichte van een dag eerder. De groene uitschieter naar boven lijkt even te zijn gepauzeerd en de koers is relatief stabiel. Het blijkt dat altcoins optimaal weten te profiteren van deze rustige BTC koers, want altcoins kleuren over de gehele markt groen, ook gedurende de dag.

Bitcoin koers blijft stabiel

De bitcoin koers bevindt zich momenteel in een range die tussen de $43.000 en $44.200 ligt. Dat betekent dat er weinig spectaculairs plaatsvindt momenteel in bitcoin-land. Desalniettemin is de BTC koers sinds vanochtend met ruim 1% gestegen. Een correctie, waar veel analisten voor vrezen, moet dus nog op zich laten wachten, als deze überhaupt gaat komen natuurlijk.

Ook zijn in de Verenigde Staten nieuwe banencijfers naar buiten gekomen. De werkloosheid is hier gedaald tot 3,7% Positief nieuws dus, wat zich weer vertaalt als wind in de rug voor de crypto markt. Wie weet kan dit het zetje zijn dat bitcoin weer richting de $48.000 stuurt.

Altcoins doen goede zaken

Tot die tijd zijn de schijnwerpers nog altijd gericht op altcoins. Doordat bitcoin weer wat is afgekoeld krijgen altcoins ruimte om te groeien, en die kans pakken de meeste grote altcoins ook. Een van de hardste stijgers van vandaag is solana (SOL). Op het moment van schrijven staat SOL op $73,17 en dat betekent een stijging van maar liefst 8% de afgelopen 24 uur. Solana staat op Bitvavo vandaag ook fier aan kop wat betreft het handelsvolume, wat met bijna 13% is gestegen ten opzichte van gisteren.

Maar vooral cardano steelt vandaag de show. ADA is de afgelopen 24 uur met meer dan 16% gestegen en staat momenteel op een waarde van $0,52. Zoals we in het verleden geregeld hebben gezien betekent een stabiliserende bitcoin koers groen kleurende altcoins en vandaag lijkt hier geen uitzondering op te worden.

De ADA prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Of altcoins nog verder zullen stijgen is om diezelfde reden ook voor een groot deel afhankelijk van bitcoin. Mocht bitcoin langer in dit bereik vast blijven zitten is het niet gek om te verwachten dat altcoins verder omhoog zullen springen, maar mocht bitcoin weer in beweging komen zullen de meeste altcoins naar verwachting het weer zwaar krijgen, zeker als bitcoin flink corrigeert naar beneden.

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum (ETH) te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 120,66 DOGE of 17,10 XRP! Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment