Bitcoin en vooral XRP dalen fors

Louise de Graaf


De crypto markt begint wederom een spannende week in het rood. Alhoewel de koersen al lange tijd opvallend stabiel zijn, kan de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) later deze week weer voor enige volatiliteit zorgen.

We beginnen de week eerst met een forse daling. Alle koersen uit de top 100 staan vandaag in het rood en een groot aantal munten vangen vandaag een flinke klap. Crypto fondsen zagen afgelopen week daarentegen eindelijk weer een flinke instroom, meldt James Butterfill van CoinShares:

De totale marktkapitalisatie van crypto daalde in de afgelopen 24 uur met 1,6% naar $1,09 biljoen. Het handelsvolume daalde in dezelfde periode met 9,2% naar $17,6 miljard.

De dominantie van bitcoin ten opzichte van altcoins stijgt naar 50%. De populaire sentiment indicator, de Fear & Greed Index, herstelt van 48 naar 50, een teken dat de angst in het weekend iets afnam.

Bitcoin koers daalt naar cruciale prijs

Bitcoin (BTC) begon vanochtend flink te dalen en komt inmiddels weer rond die beruchte $27.500 uit, dichtbij de short-term holders realized price. We hebben de laatste tijd al vaker aangegeven dat dit een cruciaal niveau is voor de koers.

Om precies te zijn komt de BTC koers op het moment van schrijven uit op $27.538 op Bybit en €26.152 op Bitvavo. Daarmee staat bitcoin vandaag 1,5% in de min.

Ethereum daalt harder dan bitcoin

Ethereum (ETH) heeft het echter al zwaarder en duikt momenteel voor het eerst in weken weer onder de $1.600. De koers komt op het moment van schrijven al zo diep uit als $1.588 en staat daarmee 2% in de min vandaag.

XRP en solana vangen forse klappen

Ripple (XRP) vangt echter nog een veel zwaardere klap en duikt ook weer onder een cruciaal niveau: de $0,5. De XRP koers zakt vandaag met 4,1% naar $0,498.

Desondanks is er vandaag nog een grotere verliezer in de crypto top 10: solana (SOL). De SOL koers daalt met maar liefst 4,8% naar $22,15.

Rollbit coin hardste daler crypto top 100

Dan vinden we in de top 100 meerdere munten die nog zwaardere klappen moeten verduren. Zo staan algorand (ALGO), thorchain (RUNE), chiliz (CHZ), stacks (STX), trust wallet (TWT), render (RNDR), aptos (APT), bitcoin cash (BCH) en gala (GALA) allemaal ongeveer 5% in de min vandaag.

Sui (SUI), apecoin (APE) en bitcoin sv (BSV) dalen zelfs met zo’n 6%. De grootste verliezer van de dag is echter rollbit coin (RLB). De RLB koers daalt vandaag met maar liefst 11% naar $0,124.

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment