Bitcoin koers is opvallend veerkrachtig tijdens globale onrust

Louise de Graaf


Crypto voorstanders noemen bitcoin (BTC) al jaren een hedge tegen inflatie en economische onzekerheid. Tot op heden lijkt bitcoin echter nog vooral als een risico-asset verhandeld te worden. 

Desondanks lijkt de consensus wat dat betreft langzaamaan te verschuiven. Steeds meer analisten wijzen op de stabiele waarde van bitcoin in tijdens de huidige economische en globale onzekerheid.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Bitcoin (BTC) toont zijn waarde

Een van deze analist is Youwei Yang, hoofd economische zaken van crypto miningbedrijf BTCM. 

“Bitcoin is gebruiksvriendelijker, stabieler, en globaler dan sommige lokale betaaleenheden, zeker in conflictgebieden. In andere woorden: des te meer onrust en onzekerheid er is in de wereld, des te meer bitcoin zijn waarde toont. Het is een trieste waarheid.”

Aldus Yang in een interview met The Block, een Amerikaans crypto nieuwsplatform. Yang meent ook dat steeds meer landen het vertrouwen in de Amerikaanse dollar verliezen, en minder afhankelijk ervan willen zijn. Bij het zoeken naar alternatieven komt bitcoin snel naar voren.

Goud blijft veiliger dan crypto?

Een andere analist die zich hierbij aansluit is Jeff Feng van Sei Labs. Hij wijst op de de relatieve kracht van bitcoin ten opzichte van aandelenmarkten in de afgelopen twee maanden

“Bitcoin’s veerkracht, zeker in het licht van de recente dalingen van de aandelenmarkten, geeft geloofwaardigheid aan de theorie dat bitcoin een potentiële hedge is in tumultueuze tijden, zoals goud dat is.”

Feng wijst echter wel op de risico’s die verbonden blijven aan digitale valuta zoals bitcoin. Crypto is en blijft volatiel, zegt hij. Goud daarentegen staat hier niet om bekend. Ook is crypto in verschillende jurisdicties nog altijd het doelwit van regelgevende obstakels. Wat dit betreft is goud een veiligere keuze, meent Feng. Feng is dus optimistisch over zowel goud en bitcoin, maar lijkt toch de voorkeur aan het gele metaal te geven.

De afgelopen tijd is het niet ongebruikelijk dat goud en bitcoin in dezelfde zin genoemd worden. De bekende Amerikaanse hedgefundmanager Paul Tudor Jones deed dit vorige week ook al. Volgens hem zijn het interessante tijden voor beide activa. Hij noemt geopolitieke risico’s en stijgende Amerikaanse rentes als redenen hiervoor.

Goud is eigenlijk een goede toevoeging aan elke portfolio. Overweeg je te investeren in goud? De Nederlandse broker GoldRepublic heeft nu een interessant welkomstcadeau van 1 gram goud ter waarde van 58 euro. Registreer je via deze link en koop voor minstens 100 euro aan goud, zilver of platinum om deze gram goud automatisch op je account te ontvangen.

 Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment