Bitcoin koers stijgt en breekt uit, dit niveau is nu belangrijk

Louise de Graaf


De bitcoin (BTC) koers heeft uit het niets het gaspedaal ingetrapt en is hard de lucht in geschoten. Terwijl er geen duidelijke oorzaak lijkt te zijn voor deze stijging, is bitcoin nu op een belangrijk niveau aangekomen. In deze koersupdate bekijken we de recente prijsactie van bitcoin en delen we de essentiële niveaus om in de gaten te houden.

Bitcoin koers breekt door weerstand

Bitcoin handelde vandaag zonder al te veel volatiliteit rondom het niveau van 26.400 dollar. Vannacht steeg het in een mum van tijd tot het belangrijke weerstandsniveau van 26.800 dollar om vervolgens net zo snel weer de stijging in het niet te laten vallen. De 26.200 dollar fungeerde echter uitstekend als steunniveau.

Hiervandaan krabbelde de BTC koers vandaag langzaam omhoog. Vanaf 16:00 uur werd er echter flink vaart achter gezet en steeg de koers in iets meer dan 2 uur tijd tot een piek van ongeveer 27.300 dollar.

Het level van 26.800 dollar was dit keer niet in staat om de koersstijging tegen te houden. Inmiddels zijn alle ogen gericht op de volgende halte van 27.500 dollar. Mochten we hier óók doorheen breken, dan zal 28.165 dollar een cruciale prijs zijn om in de gaten te houden. Dit is namelijk de piek die op 29 augustus werd bereikt.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit gelijk aan 27.091 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 25.639. Hiermee staat de koers met 3,35 procent in de plus vergeleken met 24 uur geleden.

Wat betreft de top 10 grootste cryptocurrencies stijgen de meeste koersen iets minder hard dan bitcoin. Ethereum (ETH) weet bitcoin echter nipt te ‘verslaan’ met een stijging van 3,80 procent. Momenteel staat de koers van ethereum gelijk aan 1.658 dollar.

Waarom de huidige BTC prijs belangrijk is

De prijs waar bitcoin zich nu op bevindt draagt in het grotere plaatje enorm veel waarde. Bitcoin-analist Kaleo bracht dit duidelijk in kaart middels een bericht op X (voorheen bekend als Twitter).

De BTC prijs is nu namelijk boven het niveau uitgekomen dat in de bullmarkt van 2017 het stapje vóór het absolute hoogtepunt was. Bovendien staan we nu boven het level dat in 2020 zorgde voor een gigantische prijsstijging toen het eenmaal doorbroken werd. Tot slot kun je stellen dat we ons nu in ‘bullmarkt territorium’ bevinden. Zoals te zien in de grafiek was het niveau, waar we nu boven zijn gestegen, het ‘fundament’ van de vorige bullmarkt.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment