Bitcoin koers stijgt, groot bitcoin nieuws uit Argentinië

Louise de Graaf


Na een zijwaarts weekend zit er eindelijk weer beweging in de bitcoin (BTC) prijs. Bitcoin is sinds gisteravond namelijk langzaam omhoog geklommen en heeft zelfs een poging gedaan een belangrijk niveau te doorbreken. Bovendien kregen Bitcoin-fanaten gisteravond reden tot vreugde toen de nieuwe president van Argentinië bekend werd. Alles komt aan bod in deze ochtendupdate zodat je volledig up-to-date de dag kunt beginnen.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Bitcoin koers test 37.500 dollar

Allereerst richten we ons op de bitcoin koers. Deze heeft gedurende het weekend in een krap bereik vlak boven zijn steunniveau van ongeveer 36.400 dollar bewogen. Gisteravond klom de koers plotseling omhoog tot het sterke weerstandsniveau van 37.500 dollar. Er bleek echter niet genoeg kracht achter de uitbraak te zitten, aangezien bitcoin werd afgewezen op dit level.

Na een kleine correctie bevindt de koers zich nog altijd boven de 37.000 dollar. Mocht de koers verder dalen, dan is het eerder genoemde steunniveau van 36.400 dollar belangrijk om in de gaten te houden. Mocht dit level verloren raken, dan ligt een verdere daling richting de 36.000 dollar in het verschiet. Wanneer de koers uitbreekt boven de 37.500 dollar, kunnen we ons opmaken voor wellicht een nieuw jaarlijks hoogtepunt van boven de 38.000 dollar.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit gelijk aan 37.155 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 34.060. Ten opzichte van gisteren staat bitcoin 1,45 procent hoger.

Altcoinmarkt: chainlink en avalanche blinken uit

De meeste munten uit de top 15 cryptocurrencies staan net als bitcoin iets hoger dan 24 uur geleden. Chainlink (LINK) en avalanche (AVAX) zijn de belangrijkste stijgers van vandaag, met respectievelijk 5,29 en 4,57 procent. Andere grote altcoins die beter hebben gepresteerd dan bitcoin zijn ethereum (ETH), XRP, cardano (ADA) en dogecoin (DOGE). Ethereum boekte een stijging van 2,10 procent, terwijl XRP een toename van 1,66 procent liet zien. Cardano volgde met een stijging van 2,61 procent, en dogecoin steeg met 2,35 procent.


🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud

Bitcoin deze week: hier moet je op letten

Er staan deze week verschillende belangrijke datapunten op de agenda.

Allereerst krijgen we morgen de notulen van de laatste bijeenkomst van het Federal Open Market Committee (FOMC), het beleidsorgaan binnen de Amerikaanse centrale bank die beslissingen neemt over het monetaire beleid.

Op woensdag zijn alle ogen vooral gericht op de wekelijkse Eerste Aanvragen Werkloosheidsvergoeding van de VS. Tot slot sluiten krijgen we vrijdag de Amerikaanse Diensten Inkoopmanagersindex (PMI) voorgeschoteld, een belangrijke economische indicator die de activiteit in de dienstensector meet.


📈 Bitcoin verdienen? Eenvoudig vanuit huis, geen technische kennis nodig!

  • Advertentie
  • Rollman Mining

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 0,72 LINK of 0,48 AVAX! Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Crypto nieuws: nieuwe Bitcoin-vriendelijke president in Argentinië

Met bijna 99 procent van de stemmen geteld, is de ultraliberale nieuwkomer Javier Milei als winnaar uit de bus gekomen. Milei heeft meer dan 55 procent van de stemmen gewonnen en een voorsprong van bijna 3 miljoen stemmen op Sergio Massa, die bij de eerste stemronde nog als winnaar uit de strijd kwam.

Milei is fel tegen de centrale bank en wil de Amerikaanse dollar als nationale valuta aannemen. Hij is bovendien groot fan van Bitcoin en ziet de decentrale valuta als een mogelijk antwoord op centrale banken.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment