Bitcoin tikt $28.000 aan, volume stijgt 165% en solana breekt uit

Louise de Graaf


De crypto markt begint deze week met een forse stijging. Op enkele uitzonderingen na, kleurt vrijwel de gehele top 100 groen en er zitten meerdere flinke stijgers tussen.

Alhoewel  de markt de afgelopen maanden weinig volatiliteit toonde, wordt de stabiliteit in deze onzekere economische tijden langzaamaan als een steeds positievere ontwikkeling gezien.

De stijging in koersen gaat gepaard met een welkome stijging in het handelsvolume, namelijk van 165%. Het volume ligt desondanks nog laag en er zijn nog altijd grote zorgen over de hardnekkige inflatiecijfers.

De totale marktkapitalisatie van crypto steeg in de afgelopen 24 uur met 2,3% naar $1,08 biljoen. Het handelsvolume steeg in dezelfde periode met 165% naar $36,9 miljard.

De dominantie van bitcoin ten opzichte van altcoins stijgt naar 50,3%. De populaire sentiment indicator, de Fear & Greed Index, stijgt van 45 naar 47, een teken dat de angst iets afnam.


🔔 Vandaag: €56 goud gratis

Bitcoin koers tikt $28.000 aan

Bitcoin (BTC) begon gisteren al langzamerhand te stijgen, maar kwam nog rond $27.250 nog wat weerstand tegen. Vanochtend vroeg maakte bitcoin plotseling een enorme sprong en tikte kort de $28.000 aan.

Sindsdien consolideert bitcoin rond $27.800. Om precies te zijn komt de BTC koers op het moment van schrijven uit op $27.795 op Bybit en €26.382 op Bitvavo. Daarmee staat bitcoin vandaag 3,5% in de plus.

Ondanks dat we eindelijk een stijging in het spotvolume zien, zijn echter lang niet alle analisten overtuigd van deze beweging omhoog.

Solana sterkste stijger crypto top 10

Ethereum (ETH) maakte ook vanochtend een sprong, maar deze was beduidend kleiner. De ETH koers schoot van $1.564 naar een piek van $1.590.

Momenteel hangt ethereum rond de $1.585 en staat daarmee 2% in de plus vandaag.

 

De sterkste stijger vandaag uit de top 10 is solana (SOL). De SOL koers presteert de afgelopen tijd opvallend goed in vergelijking met andere grote munten. SOL maakte vanochtend ook een sprong, en blijft vooralsnog zelfs stijgen.

Op het moment van schrijven komt SOL op $23,34 uit en staat daarmee 7% in de plus. SOL staat ten opzichte van een maand geleden zelfs 22% in de plus.


🎁 Cadeautje: Nederlands bedrijf geeft iedereen deze maand 2 maanden gratis mining

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Bitcoin munten vandaag in de smaak in de top 100

Het valt op dat het vandaag vooral munten zijn met bitcoin in de naam die sterk presteren. Zo staat bitcoin cash (BCH) 7,4% in de plus en bitcoin sv (BSV) zelfs 10,5%.

De sterkste stijger vandaag uit de top 100 is echter rollbit coin (RLB). De RLB koers komt momenteel uit op $0,149 en staat daarmee maar liefst 15% in de plus vandaag.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment