Bitcoin ziet dalende belangstelling tot historisch dieptepunt

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) is gedurende 2023 met overtuiging uit zijn zware bearmarkt gekropen waar het in 2022 in belandde. Desondanks is er momenteel allesbehalve sprake van een heuse bullmarkt. Over het algemeen vertoont de bitcoin koers een stuk minder prijsschommelingen dit jaar en dat wordt nu gereflecteerd in de zoekopdrachten richting de decentrale valuta. Deze staat namelijk op een historisch dieptepunt.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Lage interesse in bitcoin

Met Google Trends, de gratis online tool van Google waarmee je de populariteit van zoektermen inzichtelijk kunt maken, kun je duidelijk de interesse van bitcoin in kaart brengen.

In de week van 24-30 september registreerde Google Trends een score van 15, wat sinds 2020 niet meer is bereikt. Specifiek is sinds de week van 11 t/m 17 oktober in 2020 de score niet meer zo laag geweest. In die week werd er een waarde van 12 vastgelegd.

Aan het begin van 2021, toen bitcoin voorbij zijn oude all-time high schoot, stond de zoek interesse enorm hoog. In januari werd er bijvoorbeeld een waarde van 87 geregistreerd. In de week van 16 t/m 22 mei werd de piekpopulariteit van 100 waargenomen. Destijds maakte de bitcoin prijs een flinke duik nadat Elon Musk naar buiten had gebracht dat Tesla geen bitcoin meer als betaalmiddel ging accepteren. De crypto wereld was in rep en roer en er werd blijkbaar massaal naar ‘bitcoin’ gezocht op Google.

Momenteel wordt er dus minder naar bitcoin gezocht dan tijdens de hardnekkige neerwaartse trend gedurende 2022. Er gebeurt dit jaar wat dat betreft veel minder in het crypto-land waardoor er weinig interesse is in het vlaggenschip van de industrie. Bitcoin beweegt inmiddels al zo’n 7 maanden in een bereik van tussen de 25.000 en 32.000 dollar. Dit relatief saaie koersverloop zorgt nu voor het dieptepunt in interesse op Google.

BTC: de best presterende activa

Met de eerder genoemde ontwikkeling in je achterhoofd zul je bijna vergeten dat bitcoin momenteel flink hoger staat dan aan het begin van het jaar. Sterker nog, recentelijk kon je lezen dat het rendement van dit jaar met kop en schouders boven die van 40 andere activaklassen uitsteekt.

Ondanks het feit dat de koers alweer een tijdje niet naar nieuwe hoogtes is gestegen, bevindt de prijs zich nog altijd 66,69 procent hoger dan aan het begin van het jaar. Deze mooie stijging is in ieder geval niet terug te zien in de statistieken van Google Trends.

Deel dit artikel

Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment