Brein achter gigantische cryptoscam verbannen van platform X

Louise de Graaf


In een opmerkelijke wending is Sahil Arora, een beruchte promotor van celebrity-themed memecoins, verbannen van het sociale mediaplatform X (voormalig Twitter). Deze beslissing komt na een golf van beschuldigingen van bekende persoonlijkheden zoals Caitlyn Jenner en Iggy Azalea, die Arora betichten van “pump and dump” scams.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto

Sahil Arora beschuldigd van oplichting met memecoins

Arora was op X actief onder de gebruikersnaam @Habibi_Comm. Maar sinds kort wordt hij beschuldigd van het gebruiken van zogenaamde pump and dump scams. Deze vorm van oplichting zou hij uitvoeren met memecoins gelinkt aan beroemdheden. Caitlyn Jenner, een van de slachtoffers, beschreef de situatie op X met de woorden: “He scammed us! BIG TIME!” 

Arora ging te werk door tokens namens beroemdheden te lanceren en vervolgens te promoten. Vervolgens dumpte hij zijn eigen tokens om geld te verdienen en de prijzen te doen instorten. Dit is een veelvoorkomend risico binnen de memecoinmarkt, waar hype en volatiliteit hand in hand gaan.

Reacties op crypto scams en vervolgstappen

De token JENNER, ook gelanceerd door Sahil Arora, schoot binnen 24 uur omhoog tot een marktkapitalisatie van $43 miljoen. Dit kwam deels door promotieberichten op Maar kort daarna stortte deze dramatisch in. Amerikaanse rapper Rich the Kid meldde dat zijn account gehackt was om een coin te promoten door Arora. Bij de JENNER token zou een soortgelijk scenario kunnen hebben plaatsgevonden.

Iggy Azalea was een andere beroemdheid die Arora publiekelijk bekritiseerde. Ze ontkende betrokkenheid bij een memecoin genaamd IGGY. In plaats daarvan bracht Azalea haar eigen token uit, genaamd MOTHER, en riep Arora op X op om de waarheid te erkennen.

“Don’t believe the bullsh*t fake screenshots n all the rest… Sahil baby take your L and go already,” tweette Azalea.

In een reactie op de ban zei Arora via zijn alternatieve X-account @sahilbuilds: 

“[T]hey hate what they can’t create, they try every day to shut me down but nothing will really make me quit. this just powers me up more to do crazy and epic sh*t and i have a lot more big moves incoming to shake the space.”


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

De opkomst van memecoins en de risico’s

De markt voor memecoins heeft de afgelopen maanden een explosieve groei doorgemaakt. Alleen al in mei werden er bijna een half miljoen tokens gecreëerd op het Solana-netwerk. Deze lage toetredingsdrempels trekken helaas ook veel kwaadwillenden aan, zoals blijkt uit de recente incidenten rondom Arora.


Post Views: 0

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment