Crypto beurs Binance vernietigt godsvermogen van hun eigen tokens

Louise de Graaf


‘S werelds grootste crypto exchange Binance heeft op 16 oktober 2023 miljoenen van hun BNB tokens vernietigd. In totaal gaat het om 2,139 miljoen aan burned BNB tokens. Dat is een stuk meer dan de vorige keer dat dit werd uitgevoerd. Toen werden er 1,991 miljoen BNB tokens vernietigd.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Crypto beurs Binance vernietigt honderden miljoenen euro’s aan BNB

Ieder kwartaal (iedere drie maanden) worden er BNB tokens vernietigd in het BNB Auto-burn programma van Binance. Burning, zoals de Engelse term luidt, wordt gedaan door de tokens naar een ontoegankelijk adres te sturen. Zo kan niemand er meer bij en zijn ze voorgoed verloren. 

Burning wordt gedaan om de waarde van een crypto stabiel te houden. Doordat er coins uit het systeem verdwijnen, worden de andere coins zeldzamer en dus waardevoller. Daarom heeft Binance als beheerder van de BNB token het BNB Auto-burn programma opgezet.

Vorig kwartaal werden er 1,991,854 BNB tokens vernietigd, ter waarde van $4,242 miljoen. Dit kwartaal zijn dat er bijna 150 duizend meer. In een publieke aankondiging schrijft de exchange dat ze voor de 25e driemaandelijkse BNB burn maar liefst 2.139.182,98 BNB hebben geburned. Dat komt neer op een flink bedrag van $455,2 miljoen. 

Grootste exchange ter wereld niet meer actief in Nederland

Binance is de grootste crypto beurs ter wereld. Sinds 17 juli 2023 is het platform niet meer actief op de Nederlandse markt. Nederlandse gebruikers konden toen niet meer op de exchange handelen. Hun cryptomunten moesten toen worden omgezet naar fiat valuta of verplaatst naar een ander platform.

De reden hiervoor was het niet kunnen verkrijgen van een anti-witwas licentie van de Nederlandsche Bank. Daarvoor was het al jaren actief in ons land, maar maakte het platform zich niet druk om de ontbrekende licentie. 

Toen Binance dit jaar werd aangeklaagd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission voor het ontbreken van een licentie, gooiden ze het roer om. Sindsdien proberen ze aan alle regelgevingen van landen te voldoen. Als gevolg hiervan moest de beurs landen als Nederland, België en Duitsland verlaten.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment