crypto markt klaar voor groei?

Louise de Graaf


Veel bitcoin (BTC) houders kunnen niet wachten op de start van 2024. Met belangrijke deadlines omtrent spot Exchange Traded Funds (ETF’s) en de bitcoin halving in het vooruitzicht, delen velen de hoop op een nieuwe langdurige stijgende markt. Uit on-chain data blijkt dan ook dat veel langetermijninvesteerders hun bitcoin-portfolio momenteel uitbreiden in anticipatie op een nieuwe bullmarkt. We nemen een kijkje achter de schermen en delen de ontwikkelingen in het bitcoin-ecosysteem.


🎁 Cadeautje: Nederlands bedrijf geeft iedereen deze maand 2 maanden gratis mining

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Overtuigde BTC bezitters breiden bezit uit

Crypto-analyseplatform Glassnode bracht gisteren in een nieuwe wekelijkse nieuwsbrief enkele positieve ontwikkelingen aan het licht die verband houden met langetermijninvesteerders. Glassnode identificeert een entiteit als langetermijninvesteerder wanneer een wallet ten minste 155 dagen bitcoins heeft vastgehouden.

Als eerste schrijft Glassnode dat de zogenoemde ‘HODLer Net Position Change’ laat zien dat deze groep overtuigde investeerders momenteel meer dan 50.000 BTC per maand accumuleren. Tegen de huidige bitcoin koers staat dit gelijk aan meer dan 1,3 miljard dollar. Dit wijst op een toenemend vertrouwen in de waarde van bitcoin op de lange termijn en kan dan ook geïnterpreteerd worden als een positief teken voor de markt.

De kans is groot dat de stapel bitcoins die deze wallets in ontvangst nemen niet zo snel op de markt worden gedumpt, wat een algeheel lagere verkoopdruk impliceert.

Bitcoin markt gedomineerd door langetermijninvesteerders

Glassnode merkt bovendien op dat het totale aantal bitcoins  in handen van deze langetermijninvesteerders een nieuw record heeft bereikt van 14,859 miljoen BTC. Dit vertegenwoordigt 76,1 procent van het huidige circulerende BTC-aanbod.

Glassnode schrijft op haar website dat na de drempel van 155 dagen het steeds onwaarschijnlijker wordt dat bitcoins verkocht worden. Daartegenover zijn het juist de kortetermijnhouders, ofwel de wallets die minder dan 155 dagen bitcoins bezitten, die eerder reageren op marktvolatiliteit.

Het is dus een zeer gunstige ontwikkeling dat een steeds groter deel van het BTC-aanbod terechtkomt bij langetermijninvesteerders. Deze groep laat zich niet afschrikken door koersdalingen op de korte termijn, maar probeert hier juist van te profiteren, met als doel de vruchten te plukken in een mogelijke nieuwe bullmarkt.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment