Crypto sector bloeit in Latijns-Amerika ondanks bearmarkt

Louise de Graaf


Hoewel we sinds eind 2021 in een bearmarkt verkeren, is hier niet heel veel van te merken in Latijns-Amerika. Uit een recent onderzoek van de Universiteit van Cambridge en de Inter-American Development Bank blijkt dat de crypto industrie in Latijns-Amerika vorig jaar juist groeide.

Brazilië leidt crypto revolutie in Latijns-Amerika

Voor het onderzoek werden bijna 200 bedrijven onder de loep genomen. Hieruit komt voort dat de interesse in crypto in de regio enkel is toegenomen in de afgelopen jaren. Ook blijkt uit het onderzoek dat een verschuiving heeft plaatsgevonden waarom bedrijven in crypto investeren.

Vóór 2020 was speculatie de grootste drijfveer om te investeren in crypto. Momenteel is het indekken tegen inflatie de voornaamste reden om crypto op de balans te zetten. Een andere grote reden voor het gebruik van crypto onder Latijns-Amerikaanse bedrijven zijn internationale overschrijvingen.

In Brazilië, Argentinië en Mexico is het gebruik van crypto het populairst. Brazilië steekt erbovenuit en loopt voorop in zowel het aantal crypto exchanges als crypto betalingsdiensten en crypto bewaringsdiensten.

Wat houdt de crypto groei tegen?

Het onderzoek probeerde ook uit te vinden wat het grootste obstakel is voor crypto-bedrijven. Hier kreeg het een duidelijk antwoord op: regulatie. De meeste bedrijven zien regulatie als het grootste obstakel voor de regionale crypto industrie.

Andres Junge is een Latijns-Amerikaanse crypto entrepreneur. Hij is de oprichter van de allereerste bitcoin (BTC) exchange in Chili. Hij geeft aan dat de crypto industrie in de regio “niet heel groot is maar dat er wel extreem veel talent is”. 

Romina Sejas, een andere prominent crypto figuur in Latijns-Amerika, deelt deze mening. Zij ziet dat lokale crypto industrieën steeds sterker worden en geeft ook aan verbaasd te zijn over de hoeveelheid talent in de Latijns-Amerikaanse crypto sector.

Ondanks dat de crypto sector wereldwijd, en dus ook in Latijns-Amerika momenteel op een laag pitje staat, is er reden tot optimisme in de Latijns-Amerikaanse regio.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment