Crypto wallet gigant Ledger kondigt grote ontslagronde aan

Louise de Graaf


De crypto industrie bevindt zich te midden van de huidige bearmarkt in een uitdagende periode. In een reactie op deze aanhoudende economische moeilijkheden kondigt de hardware wallet fabrikant Ledger een belangrijke mededeling aan.

Het cryptobedrijf, dat in de afgelopen tien jaar meer dan 6,5 miljoen hardware wallets verkocht, zal wegens de macro-economische tegenwind 12% van zijn personeel laten gaan. De CEO en voorzitter van Ledger, Pascal Gauthier, deelt dit nieuws in een blogpost.

Crypto wallet fabrikant Ledger ontslaat 12% van werknemers

Gauthier benadrukt dat deze ingrijpende maatregel genomen wordt om het voorbestaan het bedrijf te waarborgen. Ledger heeft volgens de gegevens van LinkedIn ongeveer 734 werknemers. Dit suggereert dat bij de inkrimping van het personeel maar liefst 88 personeelsleden hun baan zullen verliezen.

Gauthier legt in zijn blogpost uit dat de beslissing om personeel te reduceren is ingegeven door de aanhoudende moeilijke marktomstandigheden. Daarnaast moet het bedrijf vanwege zakelijke overwegingen het aantal functies in de wereldwijde onderneming terugbrengen.

Hij verwijst in het bericht naar de bearmarkt van 2022 en de ondergang van bedrijven zoals FTX en Voyager Digital. Deze factoren hebben volgens hem het vermogen van Ledger om inkomsten te genereren beperkt. Gauthier zegt hierover:

“Macro-economische tegenwind beperkt ons vermogen om inkomsten te genereren, en als reactie op deze uitdagingen moeten we het aantal functies in onze wereldwijde organisatie verminderen.”

Veel ontslagen bij crypto bedrijven

Opmerkelijk is dat deze aankondiging ongeveer zeven maanden volgt, nadat Ledger meer dan 109 miljoen dollar ophaalde in een financieringsronde. Dit resulteerde destijds in een totale waardering van ongeveer $1,4 miljard voor het cryptobedrijf.

In augustus kondigde Ledger aan dat het zijn Live-software integreerde met het betaalsysteem van PayPal. Hierdoor kunnen geverifieerde Amerikaanse gebruikers hun cryptocurrencies aankopen via de betaalapp van deze internationale betalingsgigant.

Deze personeelsinkrimping volgt een trend binnen de cryptobranche. Veel bedrijven moeten soortgelijke maatregelen nemen als reactie op een onzekere markt. Ook de veranderingen in de Amerikaanse regelgeving spelen hier een grote rol in.

Eerder deze week ontsloeg blockchain-analyse bedrijf Chainalysis ook al 15% van zijn personeel. In september vertrok Brian Schroder, de president en CEO van Binance.US samen met ongeveer 100 werknemers die de deur werden gewezen. Andere crypto-gerelateerde bedrijven zoals Coinbase, Huobi en Crypto.com hebben ook ontslagen aangekondigd in dit jaar.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment