Dag van de Bitcoin halving met schommelende koersen

Louise de Graaf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag verschijnen er op Crypto Insiders meer uitgebreide artikelen over deze thema’s.


Bitcoin gaat cruciale dag tegemoet, de markt houdt zijn adem in

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Dag van de Bitcoin halving

Vanavond, of vannacht, is het eindelijk zover. Over ongeveer 15 tot 17 uur na publicatie van dit artikel, zal de volgende bitcoin (BTC) halving plaatsvinden.

Elke vier jaar wordt de uitgifte van nieuwe BTC (en de beloning voor miners) gehalveerd. Ditmaal worden de beloningen gehalveerd van 6,25 BTC naar 3,125 BTC.

Dat draagt bij aan de schaarste van bitcoin en maakt mining een stuk duurder. De halving zorgt daarom elke vier jaar voor een gigantische stijging in de prijs.

Dat gebeurde echter nooit onmiddellijk na de halving, maar meestal pas een half jaar later.

Schommelende cryptokoersen

In aanloop naar de halving maakte bitcoin afgelopen nacht nog een flinke schommeling en de koers komt langzaamaan steeds lager uit.

Er lijkt al een verschuiving in het marktsentiment plaats te vinden. De hype omtrent de halving en de relatief nieuwe ETF’s lijkt af te nemen. Ondertussen neemt de spanning in het Midden-Oosten toe en komen inflatiecijfers hoger dan verwacht binnen.

Volgens 10X Research is de halving zelfs al “oud nieuws” en de analisten verwachten dat bitcoin naar $52.000 – $55.000 kan dalen na de halving. Op het moment van schrijven maakt BTC juist een sprong naar $65.000.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Bitcoin beleggers kopen de dip

Desalniettemin kopen bitcoin beleggers de dip, meldt analysebedrijf CryptoQuant. Tussen 16 en 17 april werd meer dan 27.700 BTC, ter waarde van $1,7 miljard, overgemaakt naar accumulatieadressen. Dat is een nieuw dagelijks record.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin ETF’s zien wederom uitstroom

Gisteren zagen de bitcoin-ETF’s echter voor de vijfde dag op rij een netto-uitstroom. Het was gelukkig maar een uitstroom van $4,3 miljoen, de laagste dagelijkse netto-uitstroom voor de ETF’s tot nu toe.

Desondanks is de aanhoudende uitstroom deze week mogelijk een teken van het veranderende sentiment op de cryptomarkt.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto

Bitcoin Runes lanceert samen met de halving

Rond dezelfde tijd als de halving, wordt ook Bitcoin Runes gelanceerd. Runes is een nieuw protocol voor het Bitcoin-netwerk dat nieuwe functionaliteiten moet introduceren.

Het zou hiermee gemakkelijk dan ooit moeten worden om nieuwe tokens op Bitcoin te creëren, en mogelijk ook memecoins.

Naar schatting vindt de bitcoin halving en de lancering van Runes tussen 11 uur vanavond en 2 uur vannacht plaats


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment