Dit verdient Max Verstappen aan zijn 3de titel als wereldkampioen

Louise de Graaf


Het winnen van een kampioenschap levert een atleet vaak een mooi zakcentje op. In sommige gevallen praat men over bedragen groter dan wat het gemiddelde persoon in zijn leven verdient. 

Zo ook Max Verstappen. Alhoewel de F1 organisatie niet aan prijzengeld per coureur doet, heeft het Red Bull Racing team hem een zeer aardige bonus uitgeloofd voor zijn overwinning. 

Dit krijgt Max Verstappen als bonus voor het winnen van het kampioenschap

Max Verstappen heeft met zijn tweede plek in de sprintrace van 7 oktober het F1 kampioenschap gewonnen. Het seizoen is nog niet voorbij met nog vijf races te gaan, maar Verstappen heeft al zoveel punten dat niemand hem meer in kan halen. Daarom mag hij zichzelf sinds gisteren officieel F1 wereldkampioen 2023 noemen.

De F1 organisatie doet echter niet aan beloningen per coureur. In plaats daarvan krijgt de constructeur (het team) de beloning. De prijzenpot voor het constructeurskampioenschap staat dit jaar op €849 miljoen. 

Aangezien het seizoen nog niet voorbij is staat de winnaar daarvan nog niet vast. Toch lijkt het zo goed als zeker dat team Red Bull met zijn 630 punten (twee keer zoveel als de nummer twee Mercedes) het constructeurskampioenschap gaat winnen. Daarin heeft Max met zijn 407 punten het grootste aandeel.

Het Red Bull Racing Team beloont ‘Super Max’ daarom met een (gespeculeerde) bonus van $25 miljoen (€23,6 miljoen). Die bonus wordt bovenop zijn salaris uitgeloofd van €52 miljoen. Verstappen is daarmee de best betaalde F1 coureur. Zijn rivaal Lewis Hamilton staat op nummer twee en verdient €33 miljoen per seizoen.

Het salaris van Verstappen, per seconde

Verstappens salaris is niet niks. De 26-jarige is een van de best betaalde atleten van het moment. Eerder was op CI te lezen hoeveel de wereldkampioen per seconde verdient, zelfs als hij slaapt. Dat kwam neer op €1,70 per seconde. Alleen, daar was zijn bonus nog niet bij opgeteld. Zou men dat verrekenen, dan zou je uitkomen op €2,40 per seconde. Dat is snel verdiend!Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment