Dit waren de 5 hoogtepunten uit de bitcoin- en cryptowereld in Q1 2024

Louise de Graaf


Nu de volgende bitcoin (BTC) halving snel nadert en mogelijk een nieuwe fase in de cryptomarkt inhuldigt, is het een goed moment om even terug te blikken op het eerste kwartaal van 2024.

De eerste drie maanden van 2024 pakte verrassend goed uit voor de cryptomarkt. CoinGecko heeft in een rapport de meest opvallende prestaties van het eerste kwartaal op een rijtje gezet.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto

Bitcoin steeg met 75% naar een nieuwe all-time high

Een van de meest opvallende ontwikkelingen van Q1 2024 was wellicht de enorme stijging van de bitcoin koers. Bitcoin steeg dit jaar al met maar liefst 75% van $42.000 naar een nieuwe all-time high van $73.800.

Opvallend is ook dat bitcoin ditmaal al een nieuw prijsrecord bereikte nog vóór de halving.

Langverwachte bitcoin-ETF’s worden goedgekeurd en halen enorm veel geld op

Dat heeft waarschijnlijk te maken met de lancering van de eerste Amerikaanse spot bitcoin exchange-traded funds (ETF’s).

De cryptomarkt wachtte jarenlang met smart op deze ETF’s en in januari werden ze eindelijk goedgekeurd.

Hoewel het ETF van Grayscale enkel uitstroom kende, zagen de andere nieuwe ETF’s juist een sterke instroom in de eerste maanden. Vooral het fonds van BlackRock trok enorm veel kapitaal aan.

CoinGecko meldt dat de ETF’s in april meer dan $55 miljard aan bitcoin beheren. Dat is inmiddels iets gedaald, aangezien de fondsen afgelopen week vooral uitstroom zagen.

Desondanks blijft het een enorm bedrag en is de BlackRock bitcoin-ETF een van de beste presterende ETF’s ooit.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Memecoin gekte slaat weer toe, vooral op Solana

De herleving op de cryptomarkt ging ook gepaard met een hernieuwde interesse in zogenaamde memecoins.

Lang niet iedereen is fan dit soort cryptovaluta. Ze zijn vaak voor de grap gecreëerd zonder een echt doel. Hun extreme volatiliteit maakt ze echter populair onder beleggers die graag een gokje durven te nemen.

Bekende memecoins als dogecoin (DOGE), shiba inu (SHIB), pepe (PEPE) en floki (FLOKI) presteerden allemaal zeer sterk in het eerste kwartaal.

Toch waren het vooral de prestaties van nieuwe memecoins op het Solana (SOL) netwerk die iedereen verbaasden. Munten als bonk (BONK), dogwifhat (WIF) en book of memes (BOME) zagen ongekend harde stijgingen.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

EigenLayer introduceert Ethereum restaking met enorme bedragen

Onlangs lanceerde ook het EigenLayer netwerk op Ethereum (ETH). Het introduceerde een nieuwe mechanisme genaamd “restaking”. Hiermee wordt het mogelijk voor gebruikers om hun stakingbeloning automatisch te herinvesteren voor nog meer rendement.

Opvallend is dat gebruikers in aanloop naar de lancering al enorme bedragen vastzetten met behulp van EigenLayer. Meer dan $13 miljard werd vastgezet dit jaar, waarmee EigenLayer na Lido (LDO) het tweede grootste DeFi-platform is geworden.


Bitcoin koers op exploderen? Crypto bekers voor het grijpen

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Handelsvolumes op cryptobeurzen op het hoogste niveau sinds bullmarkt 2021

Na de bullmarkt van 2021, namen de handelsvolumes op cryptobeurzen in 2022 en 2023 flink af. CoinGecko meldt dat in het eerste kwartaal van 2024 de volumes weer hard zijn toegenomen.

Zo bereikten de top 10 grootste cryptobeurzen een spotvolume van $4,3 biljoen in de eerste drie maanden van 2024. In de laatste drie maanden van 2023 was dat nog slechts de helft.

Het waren dus drie indrukwekkende maanden voor de cryptomarkt in 2024. Echter zien we momenteel langzaamaan het sentiment wat afnemen, ondanks dat de halving om de hoek staat.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment