Duizenden euro’s aan crypto afgepakt van stakers na misdraging

Louise de Graaf


 Lido Finance, een decentralized finance (DeFi) protocol dat zich richt op het staken van cryptocurrencies, heeft bekendgemaakt dat er een 20-tal slashing events plaats hebben gevonden. 


🎁 Cadeautje: Nederlands bedrijf geeft iedereen deze maand 2 maanden gratis mining

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Wat is slashing

Slashing is een mechanisme in Proof-of-Stake (PoS) blockchains zoals Ethereum 2.0 dat dient om validators te straffen die zich misdragen of niet correct functioneren. Als een validator bijvoorbeeld frauduleuze transacties goedkeurt of niet beschikbaar is om transacties te valideren, kunnen ze worden “geslashed”. Dit betekent dat een deel van de cryptocurrency die ze als onderpand (stake) hebben ingelegd, in beslag worden genomen of vernietigd.

Wat gebeurde er?

Het incident vond plaats op 11 oktober en had te maken met validators die werden bediend door Launchnodes, een bedrijf dat validator services aanbiedt. De validators van Launchnodes zijn nu offline gehaald en er vinden geen slashing gebeurtenissen meer plaats terwijl de oorzaak verder onderzocht wordt. De in beslag genomen fondsen komen neer op ongeveer 20 ETH, dat met de huidige marktwaarde $31.000 vertegenwoordigt. Stakers op het Lido protocol zullen verder weinig merken op een vermindering van de dagelijkse beloningen na.

Lido DAO bevestigt een verzekeringsfonds te hebben van 6,230 stETH, ter waarde van bijna $10 miljoen, dat is bedoeld voor de mitigatie van slashing-impact. Compensatie voor stETH-houders en restitutie door Launchnodes zijn in afwachting van verdere beslissingen.


🔔 Vandaag: €56 goud gratis

Lido pionier in liquid staking

Lido Finance werd in 2020 gelanceerd en heeft zich in korte tijd gevestigd als een vooraanstaand liquid staking-platform. Liquid staking is een mechanisme binnen cryptocurrency staking waarbij gebruikers liquide tokens ontvangen in ruil voor hun gestakede assets, waardoor ze de mogelijkheid hebben om deel te nemen aan andere financiële activiteiten zonder hun oorspronkelijke inzet op te geven. Op het platform kunnen gebruikers onder andere Ethereum (ETH) en Solana (SOL) staken, en biedt in ruil daarvoor liquiditeit door middel van stTokens. 

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment