Ethereum beursfondsen debuteren, maar volume ontgoochelt

Louise de Graaf


Er heeft een historisch moment plaatsgevonden voor Amerikaanse crypto-beleggers. Op maandag zijn maar liefst negen ethereum (ETH) beursgenoteerde fondsen gestart.

Deze ethereum futures exchange-traded funds (ETF) lanceerden met succes en handelen nu op Amerikaanse beurzen als de New York Stock Exchange (NYSE) en de Chicago Mercantile Exchange (CME).

Verenigde Staten krijgen eerste ETH futures-ETF’s

Op de openingsdag werd er volgens gegevens van Bloomberg voor ongeveer $2 miljoen een ethereum-futures verhandeld. Hoewel dit geen klein bedrag is, verschilt het aanzienlijk met het handelsvolume en de opwinding bij de lancering van vergelijkbare bitcoin futures beursfondsen in de VS.

De drie grote beleggingsbeheerders ProShares, VanEck en Bitwise brachten gezamenlijk maar liefst zes ethereum-futures ETF’s uit. Beleggingsfirma’s Valkyrie, Kelly en Volshares debuteerden deze week op CME met een eigen beursfondsen voor ethereum futures.

Mogelijke vraag van $200 miljoen naar ethereum

Zoals Bloomberg analist Erich Balchunas aangeeft, is het initiële volume echter wat teleurstellend. De markt speculeert dat we mogelijk daarom ook de prijzen van zowel ethereum (ETH) als bitcoin (BTC) gisteren begon te dalen. Desondanks geloven analisten dat de marketinginspanningen van deze fondsen de interesse van beleggers kunnen aanwakkeren.

Deze fondsen openen de deuren voor Amerikaanse institutionele beleggers om indirect blootstelling te krijgen aan ethereum. Het is daarom mogelijk dat het volume de komende tijd nog flink kan toenemen. Bloomberg analist James Seyffart zegt hierover het volgende:

“Zelfs als er niet veel vraag is vanuit de achterban op dezelfde manier als voor BITO – wat we nog niet weten – zullen al deze bedrijven veel marketing achter deze fondsen zetten.”

Hij benadrukt dat de interesse in ethereum futures-ETF’s momenteel ongeveer één vijfde ligt ten opzichte van de lancering van de eerste bitcoin futures-ETF: BITO. Dit zou volgens hem kunnen betekenen dat er een mogelijk vraag is van $100 miljoen tot $200 miljoen. We moeten er ook rekening mee houden dat BITO tijdens de bullmarkt lanceerde en we nu midden in een bearmarkt zitten.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment