Ethereum ETF’s kunnen volgende maand al lanceren, zeggen experts

Louise de Graaf


Na een lange periode van lage verwachtingen, zijn de spot ethereum (ETH) exchange traded funds (ETFs) dan eindelijk goedgekeurd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De goedgekeurde ETF’s zijn afkomstig van prominente vermogensbeheerders zoals BlackRock, Fidelity, Grayscale, Bitwise, VanEck, Ark, Invesco Galaxy en Franklin Templeton.

Hoewel deze goedkeuring een belangrijke mijlpaal markeert, is het proces nog niet volledig afgerond. De daadwerkelijke lancering op exchanges moet namelijk nog plaatsvinden. Bloomberg ETF analist James Seyffart verwacht dat de S-1 goedkeuringen binnen een paar weken kunnen komen. Seyffart’s collega, Eric Balchunas, acht midden juni mogelijk.

Echter, de analisten waarschuwen dat het proces ook tot vijf maanden kan duren. Dit heeft te maken met het aantal rondes van feedback en vereiste aanpassingen door de SEC. Minder feedbackrondes kunnen het proces versnellen, terwijl meerdere rondes het kunnen vertragen.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

VanEck leidt de weg

VanEck zette als eerste stappen en diende zijn gewijzigde S-1 in, kort na goedkeuring van de 19b-4. Andere aanvragers zullen dit naar verwachting snel volgen. Een van de vijf SEC commissarissen zou echter de beslissing binnen tien dagen kunnen aanvechten, maar dit wordt als onwaarschijnlijk beschouwd.

De goedkeuring voor de 19b-4 aanvragen betekent dat de fondsen op hun respectieve exchanges kunnen worden genoteerd, maar de aanvragers hebben eerst goedgekeurde S-1 registratieverklaringen nodig om te beginnen met handelen.

ETH koers blijft stabiel

Na het nieuws over de goedkeuring bleef de koers van ETH opvallend stabiel. Ondanks een initiële stijging van 5% na de aankondiging, volgde geen verdere koersstijging. Daarmee lijkt het erop dat de markt het nieuws al had ingeprijsd. De digitale munt steeg namelijk al met bijna 30% in de week voorafgaand aan de goedkeuring.

Er staat ons mogelijk nog wat vuurwerk te wachten. Analisten voorspellen dat de koers van ETH de komende maanden nog verder kan stijgen, tot wel 60%, vergelijkbaar met de prijs rally van bitcoin (BTC) na een soortgelijke goedkeuringen. Zo bereikte BTC twee maanden na zijn lancering in januari een nieuwe all-time high (ATH).


Post Views: 0

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment