Grootste crypto beurs ter wereld geplaagd door oplichters

Louise de Graaf


Verschillende gebruikers van Binance, ’s werelds grootste crypto exchange, zijn het doelwit geworden van crypto-oplichters. Middels verschillende manieren is er een grote stapel aan digitale activa buitgemaakt bij nietsvermoedende crypto-investeerders.


🎁 Cadeautje: Nederlands bedrijf geeft iedereen deze maand 2 maanden gratis mining

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Crypto oplichting in Hong Kong

De South China Morning Post (SCMP) publiceerde op 10 oktober een artikel over 11 inwoners uit Hong Kong die een berg cryptocurrencies van een geschatte waarde van 3,5 miljoen HongKongse dollar zijn verloren van hun Binance-accounts. Omgerekend staat dit gelijk aan 447.650 Amerikaanse dollars.

De oplichters zouden gebruik hebben gemaakt van phishingberichten waarbij de 11 Binance-gebruikers in kwestie werden verzocht om hun identiteit vóór een bepaalde deadline te verifiëren. Het nepbericht waarschuwde dat de accounts uitgeschakeld zouden worden als gebruikers de melding zouden negeren.

Door de persoonlijke informatie via de kwaadaardige link in te vullen, konden de scammers toegang krijgen tot de Binance-accounts en eenvoudig de crypto naar hun eigen wallet versturen.

Het betreft een simpele maar doorgaans succesvolle strategie om investeerders op te lichten. De wetshandhavingsinstanties in Hong Kong raden raden naar aanleiding van dit voorval af om grote hoeveelheden cryptovaluta op beurzen op te slaan:

‘’Bovendien moeten grote hoeveelheden virtuele activa worden opgeslagen in offline cold wallets, zoals externe opslagapparaten, om het risico op hackaanvallen te verminderen.’’

Zorgwekkende Binance scam

Changpeng Zhao (CZ), de CEO van Binance, liet op 9 oktober ook al op X een screenshot van een verontrustende ervaring van een Binance-gebruiker zien. Deze klant meldde dat hij een telefoontje had ontvangen van persoon die beweerde lid te zijn van het complianceteam van Binance. Wat dit incident zo zorgwekkend maakt, is dat de oplichter in kwestie beschikte over een schat aan persoonlijke informatie van het doelwit.

Hoogstwaarschijnlijk was de scam gerelateerd aan een eerdere datalek dat enkele Binance-gebruikers had getroffen.

Hoewel de klant zich niet in de val liet lokken, onderstreept het incident het belang van waakzaamheid en voorzichtigheid voor alle crypto-investeerders. De wanpraktijken binnen de industrie vliegen je om de oren en de enige die een mogelijk crypto-verlies kan voorkomen ben jezelf.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment