Grote beleggers zien steeds vaker goud in Ethereum

Louise de Graaf


Terwijl velen zich oorspronkelijk concentreerden op de koning van de crypto, bitcoin (BTC), wijst recent onderzoek van Fidelity op een groeiende interesse in een andere grote speler: Ethereum (ETH). Maar wat maakt ethereum zo aantrekkelijk voor institutionele investeerders?

Ethereum onderscheidt zich

Chris Kuiper, topman bij vermogensbeheerder Fidelity, belichtte tijdens een recent interview met de Bankless podcast dat Ethereum zich steeds meer onderscheidt van bitcoin:

“De overgang naar proof of stake en de aanstaande ontwikkelingen maken duidelijk hoe uniek Ethereum’s use case is. Dit ondersteunt het diversificatieverhaal voor institutionele beleggers,” aldus Kuiper.

Het is nu ongeveer een jaar geleden dat Ethereum de “merge” upgrade voltooide, waarbij het consensusmechanisme werd veranderd van proof-of-work naar proof-of-stake. Dit had vele voordelen, waaronder een reductie van 99% in het stroomverbruik van Ethereum en een forse vermindering van de inflatie van ether tokens. Ook legde dit de basis voor toekomstige schaalbaarheid middels ‘sharding’.

ETH werd schaarser

De veranderingen binnen Ethereum hebben de token schaarser gemaakt, wat bijdraagt aan het verhaal van ether als een opkomende vorm van geld. 

“De diverse upgrades binnen Ethereum hebben de token schaarser gemaakt. Dit versterkt het beeld van Ethereum als een mogelijke opslag van waarde,” 

Desondanks, zo merkten de analisten bij Fidelity op, heeft de prijs van ether de bullish voordelen van het nieuwe verbrandingsmechanisme nog niet volledig weerspiegeld. Kuiper benadrukte ook dat Ethereum niet de first-mover voordelen en het netwerkeffect van bitcoin heeft. “Sommigen twijfelen misschien aan de toekomst van Ethereum, gezien het in het verleden zo vaak is veranderd.”

Als het gaat om andere cryptocurrencies buiten bitcoin en ethereum, is er volgens de analisten simpelweg niet veel vraag vanuit instituties. Kuiper verwoordde dit treffend: “Voor hen is het sap het persen niet waard.”

Terwijl crypto zich blijft ontwikkelen en evolueren, kunnen beleggers rekenen op continue verschuivingen in institutionele interesse tussen de verschillende munten. Hoewel bitcoin zijn dominantie behoudt, biedt ethereum een unieke waardepropositie die steeds meer, vaak grote, beleggers aanspreekt.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment