hier moet je nu op letten

Louise de Graaf


Een nieuwe week is weer aangebroken en bitcoin (BTC) bevindt zich momenteel nipt onder een groot weerstandsniveau. Zoals wel vaker heeft de prijs weinig significante bewegingen meegemaakt in het weekend. Om je klaar te stomen voor een nieuwe week bekijken we de prijsactie van bitcoin en de belangrijkste levels die je in de gaten moet houden. Ook werpen we een blik op de belangrijkste zaken van deze week die weleens voor een verhoogde volatiliteit zouden kunnen zorgen.

Bitcoin koers: de belangrijke levels

Allereerst bekijken we de huidige stand van zaken wat betreft de bitcoin koers. Bitcoin heeft de afgelopen week nipt in het rood afgesloten. De openingskoers stond gelijk aan 27.993 dollar, maar de week werd afgesloten op een koers van 27.916 dollar. Aan volatiliteit geen gebrek aangezien de koers een hoogtepunt van 28.584 dollar en een dieptepunt van 27.166 dollar had bereikt.

Bitcoin handelt momenteel slechts een fractie onder het belangrijke weerstandsniveau van om en nabij de 28.165 dollar. Dit level vertegenwoordigt de piek van eind augustus, waarna een grote daling niet voorkomen kon worden.

Vannacht is BTC enkele keren gestegen tot de 28.000 dollar, maar het was niet in staat om hierboven ook daadwerkelijk stand te houden.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Afgelopen week heeft bitcoin een hoger hoogtepunt neergezet aangezien het voorbij de 28.165 dollar stoomde. Inmiddels is de koers echter teruggezakt en fungeert voor de korte termijn de levels van vlak boven de 27.600 en 27.200 dollar als steunniveaus.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit gelijk aan 27.928 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 26.467.

Altcoinmarkt: XRP en DOGE dalen het hardst

De prijs van bitcoin is in de afgelopen 24 uur bijna onveranderd gebleven, en dit lijkt ook van toepassing te zijn op veel altcoins. Kijkend naar de grootste 10 cryptocurrencies van het moment, zijn er geen noemenswaardige uitschieters op te merken.

De meeste munten laten op dit moment een lichte daling zien ten opzichte van gisteren. XRP, de cryptomunt van Ripple, en dogecoin (DOGE) trekken de aandacht met dalingen van respectievelijk 0,89 en 0,80 procent.

Bitcoin deze week: belangrijke data in het verschiet

Met een nieuwe week voor de boeg, blikken we alvast vooruit op wat er allemaal omcirkelt staat op de agenda.

Woensdag is de eerste belangrijke dag. Dan krijgen we namelijk zowel de Amerikaanse producentenprijsindex (PPI), een belangrijke inflatoire indicator, en de notulen van de bijeenkomst van de Federal Open Market Committee (FOMC), ofwel een gedetailleerd verslag van de afgelopen rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank.

Vervolgens is het op donderdag weer tijd voor de publicatie van de consumentenprijsindex (CPI) in de Verenigde Staten. Zowel de CPI als de kern-CPI (CPI zonder voedsel en energieprijzen) zullen onthuld worden. Ook kunnen we donderdag de Eerste Aanvragen Werkloosheidsvergoeding en de Ruwe Olievoorraden verwachten.

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum (ETH) te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 20 XRP of 173 SHIB! Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment