Nieuwe Bitcoin-memecoin wordt weggegeven aan Runestone-holders

Louise de Graaf


Holders van minimaal drie RuneStones op Bitcoin krijgen tijdens de bitcoin halving, die binnenkort op de agenda staat, een bitcoin (BTC) memecoin van een puppy in een airdrop. De halving staat gepland voor 20 april en dat zou ook de datum van deze unieke airdrop moeten zijn.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Wat zijn Bitcoin Runes?

Als je geïnteresseerd bent in Bitcoin Ordinals, heb je de laatste tijd misschien gehoord over Runes, Runestones en memecoins die naar Bitcoin komen. Runes en Ordinals zijn nauw met elkaar verbonden. Enkele top projecten die overstappen tussen Ordinals en Runes, en die zich klaarmaken om Runes-tokens te lanceren, zijn onder andere Runestone, RSIC Metaprotocol, BTC Machine, PUPS, RunesTerminal, en Runes as Fuck.

Runestone heeft een duidelijke stempel gedrukt op de Bitcoin NFT-markt, en is opgekomen als een toonaangevende collectie in multi-chain ondersteunde marktplaatsen. Als weerspiegeling van de groeiende interesse en investeringen in Bitcoin-gebaseerde non-fungible tokens (NFT), schommelt de basisprijs van Runestone momenteel tussen 0,037 en 0,039 BTC, wat een aanzienlijke waarde aantoont in de opkomende markt.

Op Ethereum (ETH) is het eenvoudig om NFT’s te creëren als ERC-20 tokens, op Bitcoin zijn dat de BRC-20 tokens. Er zit wel een verschil tussen deze twee: BRC-20 tokens maken geen gebruik van smart contracts, aangezien het Bitcoin-protocol geen oorspronkelijk smart contract-functionaliteit heeft.

Als reactie hierop heeft Bitcoin-ontwikkelaar Casey Rodarmor gewerkt aan een verbeterd systeem voor het uitrollen van NFT’s op Bitcoin. Dit gaat om Rune tokens, wat overigens een familienaam is, in plaats van de naam van de token zelf. Het bijbehorende Runes Protocol wordt op 20 april met de bitcoin halving gelanceerd.

Wordt bitcoin runes net zo populair als de Solana memecoins?

Leonidas, een bekend figuur uit de NFT-wereld met een post op X (Twitter), noemde Runestone een “pre-Runes” project. Wanneer Runes wordt gelanceerd op het Bitcoin-netwerk, zullen de inscripties van Runestone die zijn ontvangen in de airdrop worden omgezet in een Rune-token op het nieuwe protocol.

Volgens de Inscription-marktplaats Ordinals Wallet heeft Runestone een totale handelsvolume van 41,6 BTC, ongeveer $2,9 miljoen sinds het project in maart is gelanceerd.

“Als Ethereum een dogecoin heeft met een marktkapitalisatie van $17 miljard, is er geen reden waarom Bitcoin, dat drie keer groter is dan Ethereum, ook geen zeer populaire dogecoin zou moeten hebben,” zei Leonidas, verwijzend naar de populaire Shiba Inu (SHIB) Ethereum-gebaseerde memecoin.

Hoewel memecoins nog relatief nieuw zijn op Bitcoin, is Leonidas optimistisch dat de gekte op een dag net zo groot kan worden als op Ethereum, de op een na grootste blockchain qua marktkapitalisatie.

“Ik geloof dat de token “Dog” de mogelijkheid heeft om miljoenen nieuwe mensen naar Bitcoin te brengen,” zei hij.


Post Views: 66

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment