Recordgroei voor Bitcoin ETF’s, maar Genesis plant dump

Louise de Graaf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je direct bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag zullen er op Crypto Insiders meer gedetailleerde stukken verschijnen over deze thema’s.


Crypto ontbijt: Bitcoin ETF’s leven op, Ethereum update en Bakkt crisis

 • icon-bitcoin

  Bitcoin nieuws

Bitcoin ETF’s halen miljarden binnen in enkele dagen

De recent goedgekeurde bitcoin (BTC) spot ETF’s presteren steeds beter. Volgens analyseplatform Apollo is in de afgelopen vier dagen meer bitcoin de ETF’s ingestroomd dan de eerste 20 handelsdagen.

Het totale volume dat de eerste maand de nieuwe fondsen instroomde kwam op ongeveer 42.000 BTC uit. Het volume in de afgelopen 4 dagen kwam op ongeveer 43.000 BTC, ter waarde van ongeveer $2,23 miljard.

Goud ETF’s hebben dit jaar al miljarden verloren

Opvallend is dat goud-ETF’s ondertussen juist een flinke uitstroom zien. De 14 grootste goud-ETF’s hebben dit jaar al zo’n $2,4 miljard verloren, meldt Bloomberg analist Eric Bulchanas.

De grote vraag is of dezelfde beleggers de overstap maken van goud-ETF’s naar bitcoin-ETF’s.


Crypto ontbijt: FTX hack opgelost, riskante EU-wet en Larry David

 • icon-bitcoin

  Bitcoin nieuws

Genesis mag $1,3 miljard aan GBTC aandelen verkopen

Genesis, een groot crypto leenbedrijf dat faillissement had aangevraagd, heeft toestemming gekregen van de rechter om maar liefst $1,3 miljard aan aandelen te verkopen uit het bitcoin fonds van Grayscale: de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC).

Genesis is van plan om het geld te gebruiken om gedupeerde investeerders te vergoeden. Het is echter een flink bedrag dat verkocht wordt en dat kan mogelijk de koers drukken.


Crypto ontbijt: Bitcoin zet records, Powell uit zorgen en Bukele wint

 • icon-bitcoin

  Bitcoin nieuws

White hat hackers vormen Security Alliance

Een merkwaardige ontwikkeling vindt momenteel plaats in de crypto sector. Zogenaamde ‘white hat’ hackers hebben een nieuwe non-profitorganisatie opgezet.

De hackers met goede bedoelingen hebben de Security Alliance opgericht, een initiatief van hackers om slachtoffers te helpen en mogelijk verloren fondsen terug te winnen.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

 • Advertentie
 • Anycoin Direct

Hamas werd niet gefinancierd met crypto

Toen vorig jaar de oorlog uitbrak in Israël, gaf men weer snel de schuld aan crypto. Hamas zou vooral met crypto worden gefinancierd, althans dat werd beweerd.

Nu meldt het hoofd van de Terrorisme afdeling van het Amerikaanse ministerie van Justitie dat hier niets van waar is. Volgens Brian Nelson geeft Hamas nog altijd de voorkeur aan traditionele financiering en is crypto nauwelijks een onderdeel van de financiering geweest.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment