Ripple annuleert plotseling belangrijke strategische overname

Louise de Graaf


Enkele weken geleden kondigde Ripple, bekend van zijn XRP crypto, de overname aan van Fortress Trust. Dit was een een strategische zet om toegang te krijgen tot de waardevolle Nevada Trust licentie.

Nu kondigt Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, een merkwaardige verschuiving aan. Hij meldt plotseling dat de overname van Fortress Trust toch niet doorgaat.

Onbekend waarom Ripple overname afzegt

Waarom de deal niet doorgaat is echter onbekend. Garlinghouse geeft wel aan dat Ripple het Fortress team zal blijven ondersteunen.

“Het Fortress team is ongelooflijk getalenteerd en heeft producten gemaakt die echte problemen van klanten oplossen. Hoewel deze uitkomst anders is dan oorspronkelijk gepland, blijven we hen steunen en hopen we in de toekomst samen te werken!”

De CEO van Ripple bevestigt dat het zijn investering in Fortress behoudt. De befaamde crypto gigant investeerde in een vroeg stadium al in Fortress Blockchain Technologies. Scott Purcell, de CEO van Fortress Trust, verklaart dat de annulering van de fusie geen zorgwekkende kwestie is.

Hij zegt dat het niets heeft te maken met het recente beveiligingsincident, die kort na de aankondiging van de overname plaatsvond. De financiële instelling verloor bij deze hack tot wel $15 miljoen aan bitcoin (BTC), USD coin (USDC) en tether (USDT). Ripple sprong meteen in de bres om de gedupeerde klanten te compenseren.

Ripple Proper Party vanavond in NY

Het is opmerkelijk te noemen dat het bovengenoemde nieuws naar buiten wordt gebracht, vlak voor de aanstaande Ripple Proper Party in New York. Dit feest is in de XRP-gemeenschap het gesprek van de dag. Er wordt druk gespeculeerd over een belangrijke aankondiging die Ripple tracht te doen op dit evenement.

Er gaan geruchten rond dat Ripple beursgang zal aankondigen, dat de eerste Amerikaanse bank het gebruik van XRP aankondigt en over een schikking met de Amerikaans Securities and Exchange Commission (SEC). Alle drie geruchten lijken echter onwaarschijnlijk.

David “JoelKatz” Schwartz, Chief Technology Officer bij Ripple, kondigde gisteren aan dat er een verrassende muzikale gast aanwezig zal zijn op het feest.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment