Ripple dumpt morgen een godsvermogen aan XRP op de markt

Louise de Graaf


Zondag 1 oktober is het zover: Ripple Labs zal een miljard stuks van hun token XRP vrijgeven. Dat komt volgens de huidige marktprijs neer op een waarde van $516,9 miljoen. Het ontgrendelen van de tokens zal gebeuren door middel van drie transacties: één van 100 miljoen XRP, één van 400 miljoen XRP en één van 500 miljoen XRP.

Ripple Labs geeft morgen een miljard XRP tokens vrij

Momenteel zijn er 53,31 miljard XRP tokens in circulatie. Op de eerste dag van iedere maand worden er volgens een vast patroon een miljard XRP tokens vrijgegeven. De ontgrendeling van 1 miljard van de crypto komt neer op 1,87% van de totale hoeveelheid die momenteel in omloop is.

Tot februari 2027 zullen er XRP tokens worden ontgrendeld. Dan zal de maximale hoeveelheid XRP tokens in circulatie bereikt worden: 99,988,397,127 XRP. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat er een totaal van 100 miljard stuks in omloop kwam, maar er zijn een paar miljoen XRP digitaal verbrand. 

Het systeem is door Ripple Labs opgezet om alle tokens niet in één keer vrij te geven. Zo zou de koers niet aan het begin keihard crashen en blijft de munt volatiel. Van de 100 miljard tokens die beschikbaar gesteld zullen worden, is 20 miljard onder het team van Ripple Labs verdeeld. 

Crypto gaan door het dak na overwinning in Ripple vs SEC rechtszaak

Vandaag was er in het nieuws op CI te lezen dat een 40% daling voor XRP niet onwaarschijnlijk is. De munt schommelt al een tijdlang tussen de $0,47 en de $0,54. Die waarden zijn vrij laag vergeleken met de pieken die de munt in juli bereikte. Ripple Labs behaalde een (gedeeltelijke) overwinning in de rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Die rechtszaak liep al sinds december 2020 en kwam na meerdere jaren tot een einde. XRP klom kort na de uitspraak van Rechter Torres tot een piekwaarde van $0,82. Dichtbij de All Time High in 2018 kwam het echter niet; toen bereikte de munt een indrukwekkende waarde van $3,84. 

Op het moment van schrijven hangt de marktkapitalisatie rond de $27,6 miljard. Het handelsvolume van XRP is vandaag $925,6 miljoen. Momenteel staat XRP op $0,518. Sinds de munt gisteren hard klom, is de munt 1,8% in waarde gedaald.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment