Ripple mag uitbreiden naar Aziatisch land

Louise de Graaf


Ripple, het bedrijf achter de XRP-token, heeft een belangrijke licentie ontvangen in Singapore waardoor het haar afzetmarkt kan vergroten. Specifiek heeft de Singaporese tak van de crypto-grootmacht een ‘Major Payments Institution License’ ontvangen van de Monetary Authority of Singapore (MAS).

Ripple ontvangt licentie in Singapore

In juni van dit jaar verscheen op Crypto Insiders dat Ripple een voorlopige goedkeuring had gekregen van de centrale bank en tevens toezichthouder van het land in Zuidoost-Azië. Nu heeft de Singaporese dochteronderneming van Ripple, genaamd ‘Ripple Markets APAC Pte Ltd’, de formele licentie verkregen.

Gisteren bracht Ripple het grote nieuws naar buiten middels een verklaring. De licentie stelt Ripple in staat om digitale activabetalingen en tokenproducten aan te bieden in het land. Het voegt zich bij een lijst van veertien anderen die dezelfde licentie in handen hebben, waaronder cryptobeurs Coinbase en stablecoin-uitgever Circle.

Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, zei in de verklaring dat ‘’Singapore zich heeft ontwikkeld tot een van de toonaangevende fintech- en digitale activahubs die de balans vindt tussen innovatie, consumentenbescherming en verantwoorde groei’’.

Hij gaf tevens aan dat Singapore sinds 2017 de thuisbasis is van het hoofdkantoor in Azië-Pacific. Naar eigen zeggen speelt het land ‘’een cruciale rol in de mondiale activiteiten van Ripple’’.

Ripple, met haar hoofdkantoor gevestigd in San Francisco, schrijft bovendien dat meer dan 90 procent van haar activiteiten buiten de Verenigde Staten plaatsvindt. Het geeft aan prioriteit te geven aan de Azië-Pacific regio om de adoptie van haar door crypto ondersteunde producten tot een hoger niveau te tillen.

Positief nieuws in XRP rechtszaak

Het is niet het eerste positieve nieuws van Ripple dat deze week naar buiten is gekomen. Gisteren kon je namelijk al lezen over een grote ontwikkeling in de nog altijd slepende rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

De motie van de SEC om ‘in tussentijds hoger beroep’ te gaan is namelijk afgewezen. De toezichthouder kreeg in augustus groen licht om in beroep te gaan tegen de uitspraak van rechter Analisa Torres dat de XRP-verkopen op de secundaire markt niet onder de effectenwet vallen. De toezichthouder zal nu moeten wachten tot na het proces om alsnog een poging te wagen om in beroep te gaan tegen de algehele zaak.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment