succes bitcoin ETF’s, Europese renteverlaging & meer

Louise de Graaf


De week zit er weer op en dat biedt ons de perfecte gelegenheid om terug te blikken op het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen week. In deze Crypto Rewind-editie lees je over het succes van de bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s), de grote crypto crash van afgelopen vrijdag, de allereerste Europese renteverlaging en de lancering van een grote cryptobeurs in Nederland.

‘Bitcoin kan $130.000 bereiken richting het einde van volgend jaar’

‘Bitcoin kan $130.000 bereiken richting het einde van volgend jaar’

Een van de beste weken ooit voor bitcoin ETF’s

De Amerikaanse bitcoin ETF’s hebben de afgelopen week een van hun beste weken sinds hun lancering in januari neergezet.

Uit data van Farside Investors blijkt dat de fondsen de afgelopen week in totaal $1,83 miljard dollar hebben binnengehaald. Iedere dag is bovendien in het groen geëindigd, waardoor de teller nu op 19 staat wat betreft achtereenvolgende handelsdagen met instromen. Het eerdere record van 16 positieve handelsdagen op rij, dat eind januari/begin februari werd gevestigd, is hiermee ruimschoots overtroffen.

Afgelopen dinsdag beleefden de fondsen zelfs hun op één na beste dag sinds de lancering. Die dag vloeide er maar liefst $886,6 miljoen in de fondsen. Het absolute record werd op 12 maart bereikt, toen de ETF’s $1.045,1 miljard verwelkomden.

Cryptomarkt ging bloederig het weekend in

Het leek ook een sterke week te worden voor de cryptokoersen. De bitcoin koers begon de week sterk door na lange tijd weer de $70.000 te doorbreken. Vanaf woensdag bleef de koers vastgeklampt aan de $71.000, maar op vrijdag schoot de volatiliteit er weer volop in.

Op de laatste dag van de werkweek crashte bitcoin vanaf zijn weerstandszone rond de $72.000 tot onder de $69.000. Vooral altcoins werden enorm hard geraakt en crashten veelal tussen de 10% en 15%.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

ECB verlaagt rente voor het eerst in 5 jaar

De Europese Centrale Bank heeft op donderdag voor het eerst sinds september 2019 de rente verlaagd. Precies zoals verwacht heeft de ECB de rente met 0,25% teruggebracht tot 3,75%.

Tussen 2019 en 2023 heeft de centrale bank de rente in totaal 10 keer verhoogd om de Europese inflatie de kop in te drukken. De inflatie is de afgelopen tijd gestaag gezakt, waarmee het streefdoel van 2% weer binnen handbereik is komen te liggen. Ondanks het feit dat de inflatie in mei twee procentpunten hoger lag dan een maand eerder, op 2,6%, vond de ECB dat de economie weer wat gestimuleerd kan worden.

Direct na het nieuws schoot de bitcoin koers de lucht in, om vervolgens weer hard te dalen. In principe is een lagere rente gunstig voor risicovolle activa, waaronder bitcoin en crypto.

Madelon Praat is terug: Een nieuwe premier, all-time highs & meer

Madelon Praat is terug: Een nieuwe premier, all-time highs & meer

Internationale crypto exchange OKX lanceert in Nederland

Ook in ons eigen kikkerlandje was er groot crypto nieuws. Cryptobeurs OKX kondigde op maandag de officiële lancering in Nederland aan. OKX heeft een lokaal handelsplatform geïntroduceerd en ook de eigen Web3 wallet is nu beschikbaar voor Nederlanders.

OKX, dat al sinds 2021 beschikt over een registratie als cryptodienstverlener bij De Nederlandsche Bank (DNB), biedt spothandel en conversiediensten aan voor meer dan 150 verschillende cryptovaluta, waaronder 60 eurohandelsparen.

Zowel de website als de mobiele applicatie is in het Nederlands beschikbaar, inclusief de klantenservice. Daarnaast kunnen klanten gebruikmaken van de veelgebruikte betaalmethoden iDEAL en SEPA-stortingen voor gratis geldtransacties.

OKX onderscheidt zich binnen het concurrerende landschap door tevens de focus te leggen op zelfbeheer en Web3 middels zijn eigen OKX Wallet. Middels een eenvoudige schakelmodus in de app kunnen gebruikers wisselen tussen de gecentraliseerde exchange en de Web3-wallet om de wereld van decentralized finance (DeFi) te verkennen.


Post Views: 0

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment