Twee onbekende crypto stoeien met bitcoin om toppositie op Bitvavo

Louise de Graaf


In de afgelopen 24 uur staan twee verrassingen aan de top van de lijst van meest populaire crypto op de Nederlandse exchange Bitvavo. Het gaat om tellor (TRB) en loom network (LOOM). De handelsvolumes van deze twee relatief onbekende munten komen vandaag zelfs dicht in de buurt van bitcoin (BTC). 

Nog geen account bij Bitvavo? Klik op deze link om 10 euro gratis crypto naar keuze te ontvangen bij het aanmaken van een nieuw account!

Tellor crypto gaat als een speer

Het handelsvolume van Tellor bedraagt de afgelopen 24 uur maar liefst €7,3 miljoen op de Nederlandse crypto beurs.

Tellor (TRB) is een gedecentraliseerd orakelnetwerk op Ethereum (ETH), vergelijkbaar met Chainlink (LINK). Orakelnetwerken zijn ontworpen om gegevens off-chain, dus buiten het netwerk, te leveren aan gedecentraliseerde applicaties (dApps). Dit soort datafeeds zijn cruciaal voor talloze decentralized finance (DeFi) protocollen.

Wat het project uniek maakt is dat het gebruik maakt van een proof-of-work consensusmechanisme om de integriteit van de gegevens te waarborgen en een stimulans te bieden aan miners om accuraat en tijdig informatie te verstrekken. In essentie fungeert Tellor als een brug tussen off-chain gegevensbronnen en on-chain smart contracts.

De waarde van de token van het netwerk, tellot tributes, begon op 24 augustus aan een duizelingwekkende opmars. Die dag stond de koers van TRB op $9,40. Inmiddels, ruim een maand later, is de waarde van TRB $52,16. De koers kwam op donderdag zelfs kort boven de $60 uit. We hebben het dus over een maandelijkse koersstijging van ruim 400 procent.

Zo’n koersstijging valt op, en het handelsvolume reflecteert de interesse die handelaren momenteel hebben in TRB.

LOOM doet het ook goed, maar bitcoin blijft koning

Toch is er een token die momenteel nog populairder is op Bitvavo: Loom Network (LOOM). Al ruim een week staat LOOM bovenaan in de lijst van populaire tokens op Bitvavo. Loom Network is een project dat de schaalbaarheid van DeFi projecten op Ethereum probeert te verhogen. 

Ook de koers van LOOM is aan een flinke opmars bezig. Deze is niet zo indrukwekkend als die van TRB, maar toch genoeg om de aandacht van handelaren te krijgen. Alhoewel de LOOM token vandaag met 20% daalt, staat de koers alsnog 200% in de plus ten opzichte van twee weken geleden.

Op moment van schrijven is het handelsvolume van LOOM op Bitvavo €8.1 miljoen. Bitcoin spant echter alsnog de kroon op Bitvavo qua handelsvolume. Het volume van BTC bedraagt momenteel namelijk €13.2 miljoen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment