Unieke Bitcoin wallet gelanceerd door Twitter-oprichter

Louise de Graaf


Jack Dorsey, de oprichter en tevens voormalig CEO van Twitter (inmiddels omgetoverd tot ‘X’), heeft met zijn bedrijf Block een nieuwe hardware wallet voor Bitcoin (BTC) op de markt gebracht. Deze innovatieve wallet probeert eigendom en veiligheid opnieuw te definiëren voor BTC-houders wereldwijd.


🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud

Bitkey BTC wallet

Betalingsbedrijf Block werk al sinds de vorige bullmarkt aan een eigen hardware wallet voor Bitcoin. Vandaag heeft de miljardenfirma onthuld dat de self-custody wallet genaamd ‘Bitkey’ in meer dan 95 landen beschikbaar is voor pre-order.

Bitkey heeft als doel gebruikers in staat te stellen hun bitcoins eenvoudig en veilig te beheren. Bitkey bestaat uit een mobiele app, een hardware-apparaat en een set hersteltools.

Middels de applicatie kunnen gebruikers gemakkelijk bitcoin-transacties doen via hun telefoon, terwijl het hardware-apparaat een deel van de private keys, ofwel de cryptografische toegang tot in dit geval de bitcoins, offline opslaat. Een hardware wallet wordt doorgaans als de meest veilige manier beschouwd om digitale activa te bewaren, aangezien het bescherming biedt tegen online bedreigingen, zoals malware en hacking.

In juni van dit jaar werd al aangekondigd dat Block’s populaire betalingsapp Cash App en de Amerikaanse beursgenoteerde crypto exchange Coinbase een samenwerking zijn aangegaan met Bitkey om het kopen en verkopen van BTC binnen de applicatie te faciliteren.

Unieke crypto feature

De belangrijkste eigenschap van de nieuwe hardware wallet is zijn ‘ 2-of-3 multi-signature design’. Dit systeem maakt gebruik van drie sleutels, waarvan er twee nodig zijn om bitcoins te verplaatsen of veiligheidsgerelateerde acties uit te voeren, zoals het herstellen van de wallet of het wijzigen van beveiligingsinstellingen.

Twee sleutels worden overhandigd aan de gebruikers zelf: één in de mobiele app, en de ander veilig offline opgeslagen op de apparaat zelf. De derde sleutel is opgeslagen op de server van het bedrijf zelf. Deze biedt een veilige optie voor het herstellen van de wallet in het geval van verlies of schade aan hun telefoon of hardware wallet, of zelfs beide. Deze derde sleutel wordt ook gebruikt om transacties van gebruikers te verifiëren wanneer zij op dat moment, om welke reden ook, geen beschikking hebben over hun hardware wallet.

Dankzij de structuur kan Block dus geen toegang krijgen tot de bitcoins van gebruikers zonder diens expliciete toestemming.

Post Views: 3Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment