vraag naar apps neemt toe

Louise de Graaf


Het Cardano (ADA) netwerk wordt al jaren gezien als een concurrent voor Ethereum (ETH). Het netwerk beschikt echter pas sinds september 2021 over smart contracts en begint nu pas echt los te komen als het gaat om decentralized finance (DeFi). Er worden steeds meer activa vastgezet in het netwerk, wat een groeiend vertrouwen impliceert.

Cardano DeFi in 2023

De Total Value Locked (TVL) is een belangrijke metriek voor blockchainnetwerken. Het meet de totale waarde die gebruikers vast hebben zitten in DeFi-applicaties op een bepaald netwerk. Des te hoger de TVL, des te meer de decentrale apps (dApps) van het netwerk in gebruik worden genomen. Ethereum is de absolute koning op dit gebied, met een huidige TVL van 20,62 miljard dollar.

Cardano heeft nog een flinke inhaalslag te maken, wil het daadwerkelijk de strijd aangaan met Ethereum. DeFi op Cardano kende een stugge start na de introductie van smart contracts, maar inmiddels ontwikkelt het netwerk zich in volle glorie op dit gebied. Met name dit jaar begint DeFi op Cardano daadwerkelijk van de grond te komen.

Volgens data van DeFiLlama stond de TVL aan het begin van het jaar nog gelijk aan om en nabij de 50 miljoen dollar, maar op het moment van schrijven komt de belangrijke metriek uit op 161,07 miljoen dollar. In ADA-termen is de TVL wat dat betreft gestegen van 200 miljoen ADA tot een huidig totaal van 619 miljoen ADA.

De afgelopen weken is de algehele liquiditeit binnen het ecosysteem licht gestegen. Vorige week zat er ongeveer 151 miljoen dollar vast in smart contracts op het netwerk, wat betekent dat het nu 6,6 procent hoger staat. Vergeleken met een maand terug is de TVL met ongeveer 2,5 procent gestegen.

De stijging in TVL toont de groeiende vraag en interesse richting het Cardano netwerk. Steeds meer op Cardano gebaseerde DeFi-applicaties krijgen het vertrouwen van crypto-gebruikers.

Cardano ontwikkelingsactiviteit

De ontwikkelaars achter Cardano blijven bovendien hard aan het werk om de gebruikersadoptie door te blijven zetten. Vorige week kon je op Crypto Insiders lezen dat de ontwikkelaarsactiviteit significant is gestegen de afgelopen maanden. Specifiek is de score gestegen van 454 naar 559 tussen 19 juli en 24 september.

Cardano staat momenteel dan ook bovenaan de wereldwijde ranglijst van crypto-ontwikkelingsactiviteiten. Wellicht dat het de TVL en daarmee de waarde van de onderliggende ADA-munt ten goede zal komen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment