waar je vandaag op moet letten

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) is weer wat stoom aan het afblazen nadat het ontzettend hard de lucht in was geschoten. Gisteren in de avonduren begon de koers met het inleveren van een deel van de grote stijging. Hoe staat de koers er momenteel voor en wat kunnen we vandaag verwachten? Met deze ochtendupdate stomen we je klaar om de dag goed te kunnen beginnen.

Bitcoin op belangrijk niveau aangekomen

Gisteren rond 16:00 uur bereikte bitcoin zijn piek van ongeveer 28.500 dollar. Het weerstandsniveau rondom de 29.000 is dus vooralsnog niet getest. Dat bitcoin moeilijkheden heeft ervaart rond het level van vlak boven de 28.000 dollar is allesbehalve gek aangezien hier de piek ligt die op 29 augustus werd bereikt evenals de 200-daagse Moving Average (MA) en de 200-weekse MA.

Vanaf het begin van de avond begon de BTC koers te dalen om vervolgens rond middernacht een dieptepunt van onder de 27.400 dollar te bereiken.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Na de grote opwaartse beweging creëerde bitcoin een nieuw handelsbereik van tussen de 27.800 en 28.600 dollar. Momenteel handelt bitcoin vlak onder deze range en dus is het voor nu belangrijk om met een kleine opwaartse beweging hier wederom terrein te veroveren.

Wat betreft belangrijke steunniveaus is met name de 27.500 dollar een cruciaal level. Mocht de koers hier niet stand weten te houden, dan komen we weer op eenzelfde niveau als vóór de grote stijging.

Op het moment van schrijven komt de BTC koers op crypto exchange Bybit uit op 27.615 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC koers in euro daarmee uit op 26.379. Hiermee staat de koers 1,64 procent lager dan 24 uur geleden.

Altcoinmarkt: ethereum bloed het hardst

Kijkend naar de top 10 cryptocurrencies van het moment is duidelijk te zien dat de meeste altcoins het momenteel iets zwaarder hebben dan bitcoin. Niemand ontkomt aan een daling en veel overtreffen bitcoin in die zin. Ethereum (ETH) staat het diepst in de min met een daling van 3,44 procent. Cardano (ADA) presteert daarentegen het beste met een daling van slechts 0,31 procent.

Bitcoin vandaag: JOLTs Vacatures VS

Vandaag wordt om 16:00 uur de maandelijkse JOLTs Vacatures gepubliceerd door het Bureau of Labor Statistics (BLS) in de Verenigde Staten. JOLTs staat voor ‘Job Openings and Labor Turnover Survey’ en biedt belangrijke inzichten in de dynamiek van banen, vacatures en de wisseling van personeel.

Er wordt onder andere een aantal van 8,8 miljoen openstaande vacatures verwacht, terwijl deze vorige maand uitkwam op 8,827 miljoen.

In het algemeen biedt de JOLTs een gedetailleerd inzicht in hoe de arbeidsmarkt zich ontwikkelt. Het is een van de vele puzzelstukjes bij het beoordelen van de economische gezondheid. Ondanks de renteverhogingen is de Amerikaanse arbeidsmarkt uiterst resistent gebleken tot dusver.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment