Waarom stijgt bitcoin vandaag? Dit zijn drie mogelijke redenen

Louise de Graaf


De bitcoin (BTC) koers is uitgebroken tot boven de cruciale grens van $70.000. De grootste munt op de markt staat 2,1% in de plus, waarvan een halve procent in het afgelopen uur. Waarom Satoshi Nakamoto’s cryptocurrency vandaag zulke goede prestaties laat zien is open voor debat. Om mogelijke vragen te beantwoorden, zijn hieronder drie mogelijke redenen uitgewerkt.

Bitcoin ETF’s zien $105 miljoen binnenstromen

Al een tijdlang doen de in januari gelanceerde spot bitcoin ETF’s het erg goed. De beursfondsen van BlackRock en Fidelity trokken grote bedragen van investeerders aan. Eerder werd dit nog gecompenseerd door Grayscale, wiens fonds juist grote bedragen zag verdwijnen. Maar deze uitstroom is fors afgenomen, en daardoor is de netto instroom erg hoog.

Gisteren was Fidelity’s beursfonds aan het shinen, met een instroom van $77 miljoen. Grayscale’s fonds zag geen uitstroom, en bij BlackRock gebeurde er ook niet veel. Daardoor kwam de netto instroom van gisteren op $105 miljoen uit. Dat is meer dan het dubbele van de dagen ervoor, toen de instromen per dag tussen de $25- en $50 miljoen bevonden.

Goedkeuring ethereum ETF’s

Ook werden in mei de ethereum spot ETF’s goedgekeurd. Na het succes van bitcoin, verwacht de crypto industrie dat deze het ook goed gaan doen. Anders dan bitcoin, denkt men dat de ethereum ETF’s de poort zullen vormen voor Web3 investeringen vanuit Wall Street. 

Juni kan potentieel de maand zijn waarin de ethereum ETF’s gelanceerd worden. Deze zijn al goedgekeurd, maar moeten nog worden opgezet. Bij bitcoin verliep dit anders. Toen waren de ETF’s de dag na de goedkeuring al actief. 

Crypto marktsentiment positief

Bitcoin leek al een periode te accumuleren om de grens van $70.000 te doorbreken. Het nieuws over de goedkeuring van de ethereum ETF’s zorgde voor een opwaartse trend. Sindsdien heeft bitcoin een aantal keer de $70.000 getest, en vandaag lukte de koers het om deze grens te doorbreken.

Gisteren sloot de koers boven de $69.000. Het positieve marktsentiment dat dit veroorzaakte kan al genoeg zijn geweest om de $70.000 te hebben doorbroken. De andere positieve factoren zouden daarbij nog een bullish bijkomstigheid hebben gevormd. Indien de koers boven de $70.000 blijft, kan er een periode van explosieve stijgingen aanbreken.

Alle Nederlanders ontvangen tijdelijk gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om bitcoin of misschien wel Bitcoin of Shiba Inu te kopen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers. Je krijgt namelijk gratis crypto.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto van jouw keuze gratis. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak €10,- gratis


Post Views: 279

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment