Weer een crypto platform gehackt: miljoenen aan AVAX gestolen

Louise de Graaf


Het onlangs gelanceerde sociale mediaplatform Stars Arena, bekend in de wereld van web3, is het doelwit geworden van een aanzienlijke hack. Deze DDOS-aanval op het platform, dat zich baseert op het blockchain-netwerk van avalanche (AVAX), resulteerde in een diefstal van maar liefst $3 miljoen aan AVAX tokens.

De inbreuk vond plaats op 7 oktober en schudde de crypto-gemeenschap behoorlijk op. Het doet veel vragen rijzen over de beveiliging van DeFi platforms. Deze week was eenzelfde soort web3-platform voor online gemeenschappen ook de dupe van een aanval. Dit leidde tevens tot grote verliezen bij talloze gebruikers.

Naar verluidt verplaatste de hackers het gestolen geld naar de cryptobeurs Fixed Float. Hier probeerde de hackers hun gestolen crypto om te zetten in een andere valuta, voordat de autoriteiten konden ingrijpen.

Stars Arena stelt fondsen veilig voor herstel

Het team achter Stars Arena toont vastberadenheid om de situatie direct aan te pakken en het gelekte geld terug te halen. Een verklaring van het team bevestigt dat ze de benodigde financiële middelen hebben veiliggesteld om het lek te dichten.

Bovendien kondigt het bedrijf aan dat ze een team van ‘white hat’ hackers hebben ingeschakeld. Deze groep hackers zal de platformbeveiliging grondig evalueren om het vervolgens te verbeteren.

Na de hack benadrukte Stars Arena het belang van een zorgvuldige beveiligingsaudit. Dit is volgens het team nodig om ervoor te zorgen dat hun smart contracts ‘waterdicht’ zijn. Hoewel er geen exacte datum is vastgesteld voor de heropening van Stars Arena, belooft het team dat dit ‘zeer binnenkort’ zal gebeuren.

Web3-platform vaker doelwit

De recente aanval op Stars Arena is niet de eerste keer dat het platform met beveiligingsproblemen te maken krijgt. Slechts enkele dagen voor de grote inbraak was het platform al het doelwit van een aanval waarbij $2.000 aan AVAX werd gestolen.

De cryptocurrency avalanche (AVAX) steeg op 7 oktober over de dag naar een piek van $11,56. Na de onthulling van deze recente hack op Stars Arena daalde de digitale munt met ongeveer 10%. Op het moment van schrijven wordt AVAX verhandelt voor $10,23.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment