Worldcoin crypto onder vuur: wetgevers eisen verbod

Louise de Graaf


Worldcoin (WLD), een opkomende controversiële crypto, wordt geconfronteerd met een mogelijk verbod in Kenia. Een onderzoeksgroep in het land heeft een dringende aanbeveling gedaan om het project binnen de landsgrenzen stop te zetten.


🎁 Cadeautje: Nederlands bedrijf geeft iedereen deze maand 2 maanden gratis mining

  • Advertentie
  • Rollman Mining

De opkomst van Worldcoin

Worldcoin, gelanceerd door de CEO van het bedrijf achter ‘ChatGPT’, genaamd OpenAI, belooft een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop cryptovaluta worden verspreid.

Het unieke kenmerk van Worldcoin is het ambitieuze plan om wereldwijd gratis digitale valuta uit te delen aan elke individuele gebruiker. Dit initiatief wordt ondersteund door een gedurfd idee: het gebruik van biometrische technologie om de identiteit van gebruikers te verifiëren, met als doel fraude en misbruik te voorkomen. Dat gaat gepaard met controversiële initiatief waar gebruikers massaal hun ogen laten scannen.

Echter, het Keniaanse panel van 18 wetgevers heeft ernstige bedenkingen geuit over de potentiële impact van Worldcoin op de financiële stabiliteit in het land. Het vreest dat het massaal uitdelen van gratis digitale valuta de financiële stabiliteit van het land kan ondermijnen. Bovendien wekt het gebruik van biometrische gegevens zorgen over de bescherming van persoonlijke informatie.

Zo ontbreekt er een scherpe leeftijdsverificatie en laat Worldcoin gebruikers het verificatieproces gemakkelijk doorlopen door een beloning aan te bieden van meer dan $50. De autoriteiten zien dit als een incorrecte vorm van aanmoediging.

<Druk op crypto beleid van Kenia

In Kenia staat de digitale valuta voor een nieuwe uitdaging. Het parlementaire panel heeft de ministers verzocht om specifieke regelgeving op te stellen voor deze situatie en waar nodig juridische stappen te ondernemen.

Het parlementaire panel heeft de ministers in ieder geval gevraagd een specifieke regelgeving op te stellen voor de situatie. Zij erkennen het belang van het creëren van een wetgevend kader dat de belangen van zowel de bevolking als de financiële stabiliteit van het land beschermt. Hierbij wordt aangedrongen dat indien nodig, juridische stappen ondernomen moeten worden om de naleving van deze regelgeving te waarborgen.

Ook de regeringen van Duitsland, Frankrijk en India hebben zorgen geuit over Worldcoin.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment