XRP-gemeenschap valt Cardano oprichter aan om ETHgate complot

Louise de Graaf


Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano (ADA), liet zich onlangs uit over ‘ETHgate’. Dit is een complot waarin wordt gesteld dat de SEC corrupt is en samenspeelt met het Ethereum (ETH) netwerk. Volgens Hoskinson is dit onzin, maar de reacties hierop, vooral vanuit de XRP-gemeenschap, zijn fel en belichten de voortdurende spanningen en meningsverschillen binnen de crypto-industrie.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Hoskinson weegt in op ‘ETHgate’

Hoskinson, die niet alleen bekend staat om zijn rol binnen Cardano, maar ook als een van de mede-oprichters van Ethereum, ging tijdens een AMA-sessie op 8 oktober in op de veelbesproken ETHgate-complottheorie. Deze complottheorie suggereert dat Ethereum een bevoorrechte status heeft verkregen van de SEC, terwijl andere munten zoals XRP,  juist keihard worden aangepakt. Hoskinson bekritiseerde de bewijsvoering achter beschuldigingen van corruptie, stellende: 

“Wat voor bewijs heb je daarvoor? Waar zijn de e-mails? Waar zijn de vergaderingen? Verwatert dat niet je hele doel om Ethereum geen beveiliging te laten zijn om dat ook te doen? Ben je zo bang voor XRP dat dat gaat gebeuren? Geloof je dat echt? Als je dat doet, ben je een gek persoon in mijn boek.”

De XRP gemeenschap is boos

David Schwartz, de chief technology officer van Ripple (XRP) reageerde scherp op Hoskinson’s opmerkingen. In een bericht op X (voorheen Twitter) op 12 oktober stelde Schwartz dat, wanneer een overheidsactor vooringenomenheid toont die samenvalt met de persoonlijke belangen van hen en hun vrienden, dit wel degelijk als corruptie kan worden beschouwd. 

“Ik zou zeggen dat een overheidsfunctionaris die vriendjespolitiek bedrijft ten gunste van de persoonlijke belangen van zichzelf en zijn vrienden, corruptie is.”, stelde Schwartz op Twitter.

De definitie van corruptie en hoe deze term werd omzeild of herschikt naar “favoritisme” door Hoskinson, bracht niet alleen kritiek van Schwartz maar ook van de algemene crypto gemeenschap met zich mee. Sommigen suggereerden zelfs dat Hoskinson’s vraagstelling rondom ETHgate bewijs zou zijn voor zijn eigen betrokkenheid in het ‘complot’.

Of er hard bewijs is dat ETHgate ondersteund is op dit moment nog onbekend.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment